Raspunderea transportatorilor fata de calatori
Asigurări generale
Informaţia de contact Telefon: +373 22 225 596 Fax: +373 22 213 533 E-Mail: office@grawe.md
Asigurări de viaţă
Informaţia de contact Telefon: +373 22 27 93 32 Fax: +373 22 279 356 E-Mail: office@grawe.md
Inhalt:

Asigurare obligatorie de răspundere civilă a transportatorilor faţă de călători

 
 

În scopul de a proteja interesele călătorilor şi pentru protecţia financiară a transportatorilor este necesară asigurarea obligatorie de răspundere civilă a transportatorilor faţă de călători.

Conform Legii Republicii Moldova nr. 1553-XII din 25.02.1998 „cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă a transportatorilor faţă de călători”, toate companiile ce prestează servicii de transport a călătorilor cu destinaţie internaţională şi locală, sunt obligate să încheie anual contracte de asigurare obligatorie de răspundere civilă a transportatorilor faţă de călători.

Obiect al asigurării îl constituie răspunderea civilă a transportatorilor pentru prejudiciul cauzat vieţii, sănătăţii sau bunurilor călătorilor.

 
 

Riscurile acoperite

 

Conform contractului de asigurare a răspunderii civile a transportatorilor, călătorii sunt protejaţi în mod eficient în limitele stabilite de Lege:

  •  în cazul unor leziuni corporale sau a decesului în urma unui accident rutier, suma asigurată se achită la nivelul prejudiciului real, dar nu poate depăşi valoarea de 10,000 de dolari
  •  în cazul deteriorării sau distrugerii complete a bunurilor (bagajului) se compensează valoarea lor reală, dar nu mai mult de 1,000 de dolari

 

Avantajele asigurării

 

  • protecţia intereselor clienţilor
  • tarife avantajoase
  • achitarea despăgubirilor asigurate în termen scurt

 

Tarifele

 

Conform Legii Republicii Moldova nr. 1553 din 25.02.1998 „cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă a transportatorilor faţă de călători” prima de asigurare se stabileşte în cuantum de pînă la 1% din suma volumului anual de transportare a călătorilor.