Sari la conținut
Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA)
Asigurarea de Răspundere Civilă Auto

GRAWE RCA

Asigurări Auto
RCA

Asigurarea Obligatorie de Răspundere Civilă Auto a posesorilor mijloacelor de transport prevede acordarea despăgubirilor în cazul producerii prejudiciului bunurilor terţelor persoane, vieţii şi sănătăţii pasagerilor şi pietonilor.

În conformitate cu Legea nr. 414-XVI din 22.12.2006 „cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudiciul cauzat de mijloacele de transport auto”, asigurarea de răspundere civilă auto este obligatorie pentru posesorii mijloacelor de transport.

Riscurile acoperite

În cazul producerii unui accident rutier, persoana păgubită va primi despăgubirea de asigurare pentru prejudiciul cauzat nu de la partea vinovată de producerea accidentului, dar de la compania de asigurări, la care partea vinovată şi-a asigurat răspunderea civilă. Din acest motiv este foarte bine să-ţi alegi asigurătorul care îţi oferă siguranţa de care ai nevoie.

Limitele răspunderii asigurătorului

1.000.000 MDL – pentru deteriorarea sau distrugerea bunurilor, indiferent de numărul de persoane vătămate în urma accidentului

1.000.000 MDL – pentru fiecare persoană vătămată în cazul leziunii corporale sau decesului, dar nu mai mult de 5.000.000 lei, indiferent de numărul de persoane vătămate în urma accidentului

Avantajele asigurării AORC

  • încheierea cu operativitate a poliţei de asigurare;
  • reduceri pentru şoferii cu un istoric bun la volan;
  • achitarea despăgubirilor în termen de 15 zile;
  • rezolvarea în cele mai bune condiţii a oricărei solicitări de despăgubire.

Tarifele 

Tarifele aferente Asigurării obligatorii de răspundere civilă internă pentru pagube produse de autovehicule (AORC) se calculează în conformitate cu Hotărîrea Comisiei Naționale a Pieții Financiare nr. 26/10 din 13 iunie 2013 „cu privire la primele de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto".

Pentru mai multe detalii vă rugăm să apelați la: +373 22 225-625 sau +373 22 225-435
de exemplu: asigurarea autovehiculelor, agenții Grawe