Sari la conținut
 • Noutați GRAWE

  GRAWE CARAT Asigurări – partener strategic al Conferinţei regionale în asigurări

  10. October 2017
  Xprim 2017

  Astăzi, 10 octombrie 2017, la Chişinău s-a desfăşurat Conferinţa regională în Asigurări, eveniment anual dedicat pieţei de asigurări, ce a reunit peste 100 de participanţi din Moldova, Romania, Rusia, Ucraina, Olanda, Germania, Cehia, Polonia, Croația, Letonia și nu doar.

  “Pieţele de asigurări din Comunitatea Europeană străbat, în prezent, un parcurs de reformare pe parte de reglementare şi pe parte operaţională, cu noi cerinţe şi provocări. Noi numim această etapă o tranziţie către euroconformare şi bune practice”, a menţionat în debutul Conferinţei, domnul Preşedinte CNPF, Valeriu Chiţan.

  În cadrul Conferinţei au fost dezbătute principalele aspecte care vizează activitatea sectorului de asigurări, brokeraj şi cele conexe din Republica Moldova, dar şi din alte ţări care au făcut parte evenimentului.  “Moldova este o piata tanara, tipic emergenta, dominata de asigurarile obligatorii. O alta tendinta este dezvoltarea bancassurance si acest lucru impulsioneaza dezvoltarea asigurarilor facultative.”, a menţionat în alocuţiunea sa Directorul General al GRAWE CARAT Asigurări, Veronica Malcoci, venind cu recomandări de reformare şi dezvoltare a asigurărilor facultative.  

  Evenimentul a evoluat în paneluri de discuţii, unde au fost aduse recomandări precum integrarea în pieţele regionale, echilibrarea intereselor actorilor din piaţă, etc. concluzionând în spusele memebrului IRSG & OPSG, EIOPA, partener de conducere XPRIMM, Alexandru D. Ciuncan că “Intenţia este cu siguranţă bună, dar nu trebuie să uităm că "diavolul" se ascunde întotdeauna în amănunte”.

  Recomandările au reieşit din dezbaterile asupra provocărilor pe piaţa asigurărilor, printre care s-a enumerat: depunerea eforturilor pe partea de asigurări facultative, mai ales pe cele de proprietate şi cele agricole, liberalizarea RCA, decalajul intereselor, şi altele.

  _________________________

  Conferința a fost organizată de XPRIMM cu Sprijinul Oficial al Comisiei Naționale a Pieței Financiare din Moldova și a Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova.

   

  de exemplu: asigurarea autovehiculelor, agenții Grawe