Sari la conținut
 • Noutați GRAWE

  GRAWE CARAT Asigurări – sponsorul Conferinţei regionale în asigurări

  02. October 2018
  insurance conference

  Pe data de 10 octombrie 2018, la Chişinău, s-a desfăşurat Conferinţa regională în Asigurări, eveniment anual dedicat pieţei de asigurări, la care a participat în premieră și Delegația oficială a reprezentanților Consililului Birourilor din Bruxelles pe Cartea Verde. De asemenea, conferința a reunit peste 100 de participanţi din Moldova, Austria, Olanda, SUA, Cehia, Slovenia, România, Rusia, , Polonia, Macedonia și nu doar.

  La conferință au fost abordate subiecte ce țin de reglementarea și supravegherea pieței de asigurare, transpunerea regulamentelor europene în legislația națională, relația asigurator-broker, liberalizarea tarifelor pentru asigurările auto obligatorii, dar și subiecte actuale care țin de Carte Verde.

  Conferința s-a bucurat de prezența a 24 de vorbitori de renume din 11 țări, printre care dl. Othmar EDERER, Președintele GRAWE Grup & Președintele Uniunii Asigurătorilor din Austria.

  Prezentarea susținută de Dl. EDERER a reliefat experiența altor țări în ceea ce privește liberalizarea tarifelor pentru asigurările de răspundere civilă auto. Într-un mod practic au fost abordate principiile asigurării auto obligatorii, cerințele necesare pentru funcționarea pieței de asigurări, obstacolele care împiedică liberalizarea tarifelor RCA. Actualitatea prezentării a rezidat în analiza comparativă a pieței de asigurări în trei țări diferite: Austria, Croația și România. La final, Dl. EDERER a propus mai multe sugestii pentru eficientizarea procedurilor de liberalizare.

  GRAWE Carat Asigurări a fost sponsorul principal al conferinței organizată de XPRIMM cu Sprijinul Oficial al Comisiei Naționale a Pieței Financiare din Moldova și a Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova.

   

   

  de exemplu: asigurarea autovehiculelor, agenții Grawe