Sari la conținut
 • Noutați GRAWE

  Inaugurarea Centrului de Formare Continuă FinPractice în Parteneriat cu GRAWE

  01. July 2019

  La data de 1 Iulie a avut loc evenimentul de Inaugurare a Centrului de Formare Continuă pentru specialiștii din domeniul financiar bancar și non-bancar „FINPractice”. 

  Proiectul FINPractice este rezultatul unui parteneriat economic între Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și companiile GRAWE, Callidus Moldova și Ip.Center.

  Grupul GRAWE  s-a implicat întotdeauna în instruirea financiară atât a angajaților săi, cât și a clienților și potențialilor clienți. Facem acest lucru prin finanțarea proiectelor de genul dat și atragem atenția ca la cursurile de educație financiară inițială să participe în mare parte tineri, absolvenți ai instituțiilor de profil, persoane în căutarea unui post de muncă și persoane dezavantajate.

  La acest eveniment a participat Domnului Martin Ledolter, directorul general al Agenţiei Austriece pentru dezvoltare, Doamnei Christine Freilinger, Ambasadoarea Republicii Austria în Republica Moldova, Doamnei Liliana Nicolaescu-Onofrei, Ministra Educației, Culturii și Cercetării, Domnului Valeriu Chițan, Președintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare și a Doamnei Cristina Harea, Vice-guvernatoare a Băncii Naionale și desigur Membrii Comitetului de Conducere GRAWE - Veronica Malcoci - Directorul General, care a fost și moderatoarea evenimentului dar și Dl. Paul Swoboda - Președinte Directorat GRAWE Romania.

  Informaţii suplimentare:

  Pe parcursul a doi ani, a fost elaborată infrastructura ca parte separată a Centrului de Excelență în Economie și Finanțe (fostul Colegiu financiar-bancar) și au fost elaborate șase Curricula unice pentru cursuri de scurtă durată, predate de formatorii Băncii Naționale și Comisiei Naționale a Pieței Financiare:

  • Combaterea și prevenirea spălării banilor și a finanțării terorismului;
  • IT și securitatea informațională în sectorul bancar;
  • Plăți electronice/sisteme de plăți/moneda electronică;
  • Reglementările BASEL III;
  • Inițierea în asigurări;
  • Sporirea calificării angajaților în domeniul asigurărilor.

  Toate cursurile sunt pilotate în perioada martie-august 2019, iar începând cu anul școlar 2019-2020, Centrul de Excelență în Economie și Finanțe va gestiona oferta educațională FINPractice fără suportul partenerilor internaționali ai proiectului, dar în baza colaborării cu partenerii locali (BNM, CNPF ș.a.).  

   

  de exemplu: asigurarea autovehiculelor, agenții Grawe